Noves entrades

Nova entrada a Actes i Exposicions: 13/12/2021

dimarts, 23 de maig del 2017

Crònica de la inauguració de l'exposició "Formes i Textures de la Natura" al Centre de Lectura de Reus



FORMES I TEXTURES DE LA NATURA AL CENTRE DE LECTURA DE REUS




L’exposició FORMES I TEXTURES DE LA NATURA, la 2ª mostra de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, es va inaugurar el passat 18 de maig al Centre de Lectura de Reus (Baix Camp). És una recopilació d’imatges en les que el motiu principal consisteix en destacar la forma d'algun element natural que sembli curiosa, remarcable, diferent, etc. Poden ser els dibuixos del vent sobre la neu o la sorra, les cristal·litzacions dels minerals, l'espiral d'un cargol, la suavitat de les corbes d'una duna, els dissenys d’una papallona... per posar alguns exemples. En definitiva, fotografies que hagin estat inspirades per la forma d'allò que fotografiem, més que no pas per la seva naturalesa.

L’acte, organitzat per la secció excursionista, començà amb la presentació de Màrius Domingo, qui donà la paraula a Albert Masó, el qual explicà l’origen de la SCFN i els seus objectius i finalitats. Entre aquestes hi ha la de divulgar la fotografia de natura i la d’utilitzar les imatges com a eina per a difondre el gran patrimoni natural que tenim. Doncs bé, una de les formes en que es plasma això és amb les exposicions, que ja van començar fa anys amb la mostra anterior: “NATURA CATALANA, rica i plena” i ha tingut continuïtat amb la d’enguany (Focus on birds). 




Després es va fer un recorregut per tota l’exposició, explicant foto a foto el que representava i la tècnica utilitzada en cada cas. A continuació, un cop recuperades les forces amb d’una agradable tertúlia prenent un aperitiu i una copa de cava, es va tornar a l’aula. Allà l’Albert explicà que les exposicions constitueixen una bona carta de presentació de la Institució Catalana d’Història Natural, que la donen a conèixer a tots els llocs de Catalunya on van, que són molts. També és indubtable l’efecte de conscienciació que produeixen en el públic que les visita, que sempre ha sigut molt nombrós, incloent la visita d’escoles. Per tan, hom pot dir que la itinerància incentiva la conservació de la Natura, una conseqüència per tots desitjada i per la qual ens felicitem.




Després de projectar les imatges, es van passar els excel·lents audiovisuals realitzats per Francesc Muntada en base a fotos dels socis. Finalment, vam fer un sopar amb els companys de la secció excursionista del centre de lectura. Cal constatar que l’assistència de públic ha sigut molt alta, omplint la sala, i tots van estar força participatius fent preguntes, i fins i tot es va captar algun soci més. És una satisfacció que les activitats que fem a comarques tinguin aquest èxit de convocatòria, cosa que anima a fer-ne més arreu.


Text: Albert Masó
Fotografies: Andreu Mèrida