Noves entrades

Nova Entrada a Cursos i Viatges 20-03-2017 - Nova entrada a Actes i Exposicions 09-02-017 - Nova entrada a Actes i Exposicións 13-04-2017

Actes i Exposicions


Simposium 2017
EDC Natura- Fundación Omacha



Del 21 al 23 d’abril, tindrà lloc aquesta trobada anual de naturalistes i fotògrafs a VILA-REAL (Plana Baixa), on varis dels nostres socis presenten programa. 
Tots els actes són gratuïts i oberts al públic.
Per a més informació i programa: 
http://www.edcnatura.com/documentos/programa-2017-impresion-baja.pdf

_______________________________________________________________________________________________

ELS OCELLS DE CATALUNYA



El dimarts, dia 11, a les 19:00, es fa la presentació del llibre que acaben de publicar Carles Álvarez-Cros i el company Fran Trabalón (foto). Es tracta de la “Guia de camp dels ocells a Catalunya” (ed. Omega), obra d’identificació fotogràfica exhaustiva que ben segur serà la màxima referència sobre el tema. 
L’acte, en el que també participarà el company Albert Masó, autor del pròleg, tindrà lloc a la llibreria ALTAIR: Gran Via, 616, de Barcelona. 


Durant el càtering posterior a la xerrada els autors signaran els llibres, que per cert aquest dia es podran adquirir excepcionalment amb un 15% de descompte:

 __________________________________________________________________________________________________

Festival Fotogràfic l'Esguard

El company Raul Carmona organitza el festival fotogràfic L’ESGUARD, que culminarà el mes de juny. Doncs bé, dijous que ve, 23 de març, donarà el tret de sortida. S'inaugura la primera exposició a la biblioteca Vapor Badia de Sabadell: "CUBA: descobreix la Natura oculta de l'illa", del company Albert Masó


L'acte inaugural tindrà lloc a les 19:00 al c / de les tres Creus, 127: http://lesguard.org/exposicions




________________________________________________________________________________________________

 VIATJAR AMB LA TEVA CÀMERA


Aquest divendres 10 de març, a les 20:00, es fa la conferència EL VIATGE FOTOGRÀFIC en la que exposaré la millor manera per planificar un viatge que tingui com a objectiu obtenir un bon reportatge fotogràfic. Es projectaran imatges obtingudes amb diverses tècniques a diferents viatges, així com alguns reportatges complets com a mostra del resultat de tot el que s'ha explicat.
L’acte tindrà lloc al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (Maresme): c/ Marquès de Barberà, 9. Si vens, tindràs ocasió de veure l’exposició inaugurada divendres passat: FORMES I TEXTURES DE LA NATURA.

____________________________________________________________________________________________________

11/02/2017


PAISATGES GEOLÒGICS DE CATALUNYA



Aquest dimecres, dia 8 de febrer, s’ha inaugurat l’exposició del company Jordi Lluis Pi sobre els paisatges geològics de Catalunya al museu de ciències naturals de Granollers. Van assistir moltes persones; més del que és habitual en aquests actes.

La veritat es que feia goig veure tanta gent admirant el mig centenar llarg de fotos a la sala principal del museu. Són de gran format (42 x 63 cm) i porten un bon passe-partout negre. Estan molt ben impreses, com sempre, per en Francesc Muntada i no cal dir que perfectament emmarcades –nomes faltaria- pel propi Jordi Lluís.

Com indica el subtítol de l’exposició “Mirada fotogràfica a la geologia catalana”, la finalitat principal és la documentació geogràfica a través de la imatge, cosa que assoleix amb escreix. Ara bé, la veritat es que es nota que l’autor ha buscat el punt vista, la llum i la composició més adequades per aconseguir un resultat realment estètic que fa que resulti molt agradable contemplar els paisatges que tenim al nostre país.


I et fa ganes d’anar a tots aquests indrets. Precisament per això és molt útil el petit mapa que porta cada imatge amb la localització del lloc fotografiat, junt amb una interessant explicació del que estem veient. Així, l’espectador se n’adona del que ens perdem quan passem pel costat d’un d’aquests racons meravellosos sense saber-ho. Això és un dels molts aspectes comentats a la tertúlia que vàrem fer els assistents mentre preníem una copa de cava al final de l’acte. El cert es que l’exposició pot funcionar com a guia per donar idees d’on anar si vols la garantia de trobar-te amb una esplèndida escena paisatgística.


Animem doncs a tots els que tenim sensibilitat per al tema, a visitar-la. Ho podeu fer a l’esmentat museu (c/ Palaudàries, 102, de Granollers) fins el 2 d’abril. Tanmateix, augurem un llarg recorregut per diversos museus i centres culturals, ja que l’exposició és molt didàctica i la seva visita pot servir com a activitat a les escoles per a que els alumnes vegin el que poden gaudir sense anar massa lluny i siguin conscients de la bellesa del nostre patrimoni natural i de la importància de conservar-lo.






Text: Albert Masó
Fotografies: Montse Garcia



 ___________________________________________________________________________________________

28/01/2017
 El proper dia 8 de Febrer a les 7 de la tarda, l'amic i soci de la SCFN, Jordi LLuís Pi, inaugura una exposició de fotografies sobre "Paisatges Geològics de Catalunya, Mirada fotogràfica a la geologia catalana", al Museu de Ciències Naturals de Granollers



Del dia 8 de Febrer al 2 d'Abril del 2017

Museu de Ciències Naturals de Granollers
Palaudàries, 102 (Jardins Antoni Jonch Cuspinera), 08402 Granollers

Per a més informació: http://www.museugranollersciencies.org/es/agenda/paisatges-geologics-de-catalunya/


________________________________________________
 15/12/2016
El nostre soci i amic de la SCFN Francesc Muntada, és l'autor del
nou llibre
"Paisatges de Catalunya"


La presentación del nou llibre de fotografies Paisatges de Catalunya serà el proper dimarts, 20 de desembre, a 2/4 de vuit del vespre, al Centre Excursionista de Terrassa, al carrer de Sant Llorenç, 10 de Terrassa.
Us hi esperem!

Enhorabona Francesc!!

__________________________________________________________________________________________________________


MontPhoto al Museu Blau


Dimarts día 18 d'Octubre, a les 19 h.

Espai Ciència i més  Museu Blau
Pl. Leonardo da Vinci, 4-5. Parc del Fòrum
Barcelona

__________________________________________________________________________________________________

MontPhoto Fest
FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA DE NATURALEZA
 


No et perdis la cita anual de la fotografia de natura y conservació. 
Del 30 Setembre - 2 Octubre a Lloret de Mar!

Per més informació:  http://fest.montphoto.com/

_________________________________________________________________________________________________________

"RECORRENT NAMIBIA"



Montse Garcia, fotògrafa especialitzada i resident a Namibia té el plaer de convidar-vos a la propera xerrada que donará sobre el país africà  "Recorrent Namíbia". És una presentació de Namíbia, visitant des del canó del riu Fish al sud, fins als parcs naturals a l’àrea de Caprivi al nord-est, i coneixent com viuen els Himba a la regió de Kunene i els boiximans al Kalahari.
Us esperem!


Dia i lloc:
El 26 de Setembre a les 19,30 hores a El Visor-Espai fotogràfic al carrer de la Indústria, núm 68.
Mes informació i inscripcions (aforament limitat) a l’enllaç
http://elvisorbcn.com/recorrent-namibia/
 
________________________________________________________________

 SAMARUC DIGITAL: PORTAL D'INFORMACIÓ AMBIENTAL

 

SamarucDigital es presenta a l'Institut d'Estudis Catalans (c/ Carme 47, de Barcelona) el dimecres, 14 de setembre a les 19:30 i tindré l’honor de participar en l’acte, al costat de Joandomènec Ros, Joan Pino, Vicent Pitarch, Mercè Durfort, Álvaro Olavarría i Abel Campos. Entre tots mostrarem els continguts i explicarem els objectius d’aquesta plataforma transmèdia d'informació ambiental del País Valencià: enllaç

Albert Masó
 ________________________________________________

Botswana: Rere les petjades de Livingstone
 

 A càrrec de Montse Soler Garcia

Carrer Industria, 68
29 de Juliol 19:30h
_______________________________________________

"UN MÓN DIMINUT"


 Per Xavier Martinez

La renovada exposició "Un món diminut" al Centre Excursionista de Terrassa 

Del 30 de Maig al 1 de Juliol de 2016
 
 ____________________________________________________

 Exposició d'Esther Bahí a Vallcebre




El meu objectiu en la meva primera exposició s’ha complert.

En ella he volgut mostrar el Berguedà a través dels meus ulls.

Un Berguedà canviant, sorprenent amb possibilitats fotogràfiques. Un Berguedà amb personalitat pròpia.

Fora de l’exposició ensenyant altres fotografies, hi ha qui s'ha sorprès al veure que tenim “la noia adormida” a prop de Vallcebre, una silueta que fan les muntanyes amb les primeres llums del sol.

Hi han infinitat de racons on el temps s’atura mentre contemples els seus detalls, ric en fauna i flora, balcons on veure ballar les boires, espectaculars efectes de llum i no parlo del color, ni cal parlar dels bolets a la tardor.

Volia també aportar el meu granet de sorra per preservar la qualitat lluminosa que hi tenim.  A Saldes ja han canviat l’enllumenat dels carrers i estan treballant per convertir l’antiga casa forestal en un centre d’astronomia, segons explica la seva regidora a Regió 7 (Molt bona iniciativa!)

No descarto la possibilitat de fer una nova exposició a Barcelona, mes a l’abast inclouen algunes d’aquestes fotos.


Us deixo un vídeo curt amb elles:


 https://vimeo.com/165029702


______________________________________________________

Mostra de l'exposició del nostre soci Albert Masó  
"La Natura a travès de la fotografia macro"
 que va tenir lloc del 28 de Febrer al 3 d'Abril a Seva, Montseny.






Contingut: 50 fotografies de papallones, erugues, insectes i plantes

_____________________________________________

ESTHER BAHÍ
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Esther ens presenta la seva manera de veure el Berguedà. Fotos fetes vora casa, molt a prop de Vallcebre. En la seva primera exposició vol rendir homenatge aquesta terra que li ha donat molts bons moments.
Fa 18 anys que ve a Vallcebre. La seva passió per la muntanya, la fotografia i la natura
han fet ampliar el seu arxiu fotogràfic de mica en mica.
Col-laboradora en el Concurs Internacional de MontPhoto
Ha publicat algunes de les seves fotografies a la revista Descobrir Catalunya
Membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura.
 
Vallcebre del 22 de Març al 3 d'Abril
 _____________________________________________ 


 Mostra de la exposició del nostre soci, Jordi Chamagué sobre Kenya






Oberta fins el 11 de Març del 2016  al Centre Cultural Terrassa
________________________________________________________

Exposició Fotogràfica
"KENYA, SAFARI FOTOGRÀFIC" 

 Fotografies de Jordi Chamagué

Inauguració: Dimarts, 9 de Febrer del 2016
a les 19:00 h.
Centre Cultural Terrassa

Del 9 de Febrer a l'11 de Març del 2016
_____________________________________________________

Exposició Fotogràfica 
"EL RIPOLL ÉS PLE DE VIDA"

Fotografies de Raül Carmona 

Inauguració: 9 de Novembre a les 19 h.

Aula ambiental Les Corts
(Centre Cívic Can Deu) 

Del 9 al 30 de Novembre de 2015 

____________________________________________

Exposició de fotografies " Del Congost a la Calma"

Fotografies de Marta Bretó

Inauguració i presentació del llibre:
dissabte 10 d'Octubre a les 10h.

La Mongia de Vilamajor
C/ Església, 3 
Sant Pere de Vilamajor
________________________________________

UN MÓN DE PLOMES

 Per Xavier Martínez

Inauguració:
2 de Setembre a les 19.30h
Centre Excursionista de Terrasa
Sant Llorenç,10
Terrassa

Del 2 al 25 de Setembre del 2015

__________________________________________________

Natura al Parc Nacional d'Aigüestortes i 
 Estany de Sant Maurici
 
 Exposició fotogràfica
 

Del l'1 de Juliol a l'1 de Novembre del 2015, els nostres socis i companys de la SCFN, Emili Casals i Carme Jurado, presenten una exposició fotogràfica de natura al Centre de Fauna del Pont de Suert.

 L'entrada és lliure 

_______________________________________________________

 "UN MÓN DIMINUT"



Aquest proper dilluns 29 de Juny a les 20:00h s'hi inaugura l'exposició del nostre company, Xavier Martinez, de macrofotografia de natura "UN MÓN DIMINUT" al Centre Cultural de Terrassa, i amb la projecció d'un audiovisual. 
29 de Juny a les 20:00h.
Centre Cultural de Terrasa
Rambla Egara, 340  08221 Terrasa

____________________________________

Exposició Paisatges lineals de la Tordera



______________________________________

 RAHASIA LAUT


El nostre company Pere Rubio  inaugura el proper dimarts dia 9 de juny a les
7 de la tarda al Casal Pere Quart de Sabadell, una exposició de fotografia
MACRO submarina amb imatges fetes a Raja Ampat (West Papua).
Ens convida a tots a anar-hi i a prendre una copa de cava.
Segur que son genials, com les que va mostrar-nos a la seva sessio de
fotografia submarina.

Dimarts dia 9 de Juny
Casal Pere Quart a Sabadell 19.00h
____________________________________

Les Orquídies de Catalunya
Exposició de fotografies de Joaquim Reberté i Montserrat Gillamón



Capella de Sant Antoni, Torroella de Montgrí
Del 13 al 30 de març del 2015

El dia 20 a les 19:30 també, el nostre amic i company de la AOC, Xavi Sanjuan farà una xerrada-projecció sobre "Les orquídies, aquelles plantes poc conegudes"


Dos moments de la inauguració

L'exposició
__________________________________________________________________________________

 
24-26 d'Abril 2015
Vila-Real, Castelló 

Programa del Simposium

_______________________________________

Exposició "Formes i Textures de la Natura" 


A partir del diumenge 25 de Gener es podrà visitar al Parc Natural de la Serra de Collserola:

Centre d’Informació (Carretera de Vallvidrera a Sant Cugat, al km. 4,7; Barcelona):
Esta obert tots es dies de la setmana, de dilluns a diumenge, en horari de 9h 30’ a 15h.
Can Coll Centre d’Educació Ambiental (el Vallès Occidental). (Ctra. de Cerdanyola a Horta Km.2; Cerdanyola del Vallés):
L’horari de visites dominicals és de 10 h 30’ a 14 h 30’.
Entre setmana només està obert per a grups escolars; tot i així, si algú vol visitar-la entre setmana, ha de trucar al 936920396 o trametre un correu electrònic a cancoll@parccollserola.net

__________________________________

Exposició "Formes i Textures de la Natura"


 Torres de Segre
 Sala d’exposicions del carrer de l’Església, 1.
A partir d'aquest divendres dia 5 de Desembre 

_________________________________

Exposició "Visions Aquàtiques"

Museo Marítim de Barcelona
Del 14 al 23 de Novembre



________________________________________________________________________________



Petita mostra de l'exposició 
de Joaquim Reberté i Montserrat Guillamón al Museu de Ciències Naturals de Granollers






















ORQUÍDIES DE CATALUNYA

Exposició de fotografies de Quim Reberté i
Montse Guillamón


Museu de Ciències Naturals de Granollers
 Del 29 d'Agost al 26 d'Octubre del 2014

__________________________________

Exposició MontPhoto 2013 



 











 AQUI TENIU UNA PETITA MOSTRA DE LA EXPOSICIÓ MONTPHOTO 2013. AL CLAUSTRE DE L'INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS FINS AL 30 DE JULIOL DE 2014.
NO US LA PERDEU!!

de 8 a 15 h de dilluns a divendres

Carrer del Carme, 47  Barcelona

___________________________________


Les orquidies silvestres de l'Escala i el seu entorn



Exposició fotogràfica de Joaquim Reberté, soci de la SCFN, i Montse Guillamón
 Del 11 d'abril al 11 de Maig a la sala d'actes del Ajuntament de l'Escala








La Natura per si, és art
Mostra fotogràfica de la Natura Argentina


Emmarcada en les activitats de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN), pots visitar-la de dilluns a divendres (de 9:00 a 21:00) al claustre de l'Institut d'Estudis Catalans (c / Carme, 47, Barcelona) fins al 27 de març. 




1ª Exposició col.lectiva de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura

"Natura Catalana Rica i Plena"

Última oportunitat per veure-la:

Fins el 5 de Gener del 2014

Museu Etnològic del Montseny
La Gabella, Carrer Major, 6 17401, Arbúcies